Du behöver förändras, inte världen

Folk vill att deras liv och omständigheter ska förändras till det bättre men vägrar göra något åt det.
Så fort det presenteras en lösning som innebär att man själv behöver göra jobbet backar många undan och INSISTERAR på att fortsätta vara begränsade av sitt problem. Varför? Det måste finnas något de vinner på det.
Varför sitta och argumentera för sina begränsningar annars? Nästan så att de blir offended för att man säger att det finns ett alternativ som inte innefattar att knapra piller och bada i misär. Borde inte det här vara väldigt goda nyheter för någon som är trött på att må dåligt?
 
Sen finns det ju också den andra typen av människor som istället blir inspirerade att göra en förändring.
Det var en föreläsning en gång där man frågade vad deltagarna förväntade sig att de skulle få med sig efteråt. Många räckte upp handen och sa att de ville bli motiverade.
Föreläsaren sa att det kommer ni inte få. Ingen och inget utanför er själva kan hålla er motivation igång åt er det är ert jobb.
Och samma sak gäller med våra liv. Det är upp till oss att ta action och göra vad vi kan. Det är upp till oss att ta ansvar för vårt mående och ge oss själva vad vi behöver för att kunna må bra. Vet vi inte vad det är, då är det vår uppgift att ta reda på det!
Inte sitta och vänta på att någon annan ska göra det åt oss och tycka synd om oss själva under tiden. Var finns utvecklingen i det?
Om vi tror att något eller någon måste förändras för att vi ska kunna må bra är hela världen vårt problem.
Det är det här jag menar med acceptans, även när det kommer till att acceptera sin ångest. Vad vinner du på att kriga mot den? absolut ingenting mer än att den kommer tillbaka med större kraft.
Om vi gör som vi alltid gjort kommer vi få vad vi alltid fått. Om det hittills inte hjälpt att vara passiv och klaga bort sin ångest kanske det är dags att vara öppen för en annan lösning?
 
All utveckling kommer nästan alltid med lite smärta först för att vi behöver KONTRASTER för att kunna se vad vi vill och inte vill. För att lära oss vad som funkar för oss. Sluta se alla negativa känslor som djävulens påfund när du kan använda dem till din fördel och lära dig något istället. Negativa känslor är lika viktiga som de positiva och fyller sin funktion de också. Det är bara att titta på exempel i ditt eget liv. Hur många gånger har inte jobbiga saker som hänt lett till något positivt i efterhand? Till och med tack vare att det jobbiga inträffade?
Det är det här jag menar med att även försöka vara tacksam över sin ångest eller sin depression. Bara för att man inte kan se the bigger picture just nu så betyder inte det att det inte kommer leda till väldigt många bra saker sen, framför allt för ens personliga utveckling.
 
 
 
Malin Rosén:

Håller med! Agera offer eller göra något åt det!

Kommentera inlägget här: