BARCELONA

 
Theres nothing better than getting away for a few days just to get a little change in enviroment. Not only does it get you out of your comfort zone but it also fills you with new energy as you get exposed to new impressions.
The first day we went to a restaurant called Tallers on calle de los talleres for drinks and tapas. The street was also filled with a lot of second hand stores which i went crazy over.
In the evening we went to bar Marsella from the 1820s. I asked the bartender and nothing has been changed in there except for a few things behind the bar since then.
By far one of the coolest places I've ever been too! Both Picasso and Hemingway were frequent visitors here back in the days which made it even cooler.
The bar is also famous for their absinthe and that they filmed a scene from one of my favorite Movies ''Vicky Christina Barcelona'' in there. So you can imagine my excitement over this Place. Without a doubt one of the best parts about this trip! If it was in the Malaga area I would probably live there on the weekends.
Really nice enviroment and good energy.
The skirt is from one of the second hand stores!
On sunday we went to Parc de la Ciutadella to stroll around and look at some sculptures. This one was designed  by Josep Fontsere and to a small extent by Gaudi who was still just an unknown student at the time. I love to marvel at things like this! 
We also went to the Picasso museum but sadly I wasnt allowed to take pictures.

After that we had ceviche for lunch.

Followed by a visit to la sagrada familia
We never went inside cause there was so many tourists and I had too much PMS to handle that so you have to settle for a pic from pinterest.
 
Thanks Barcelona for this time!
 
 

3 tips mot ångest

 
 
Jag tänkte att jag skulle börja dela med mig lite av hur jag gjorde för att komma över min ångest/depression.
Det jobbiga med just ångest är att känslan kan sätta sig fysikt i form av att man går runt med ungefär samma känsla som när man håller på att bli sjuk.
Jag kommer ihåg att jag kände mig fysiskt sjuk fast jag inte var det.
Anledningen till att man kan känna så är för att våra tankar och känslor har en effekt på kroppen, vilket är varför man tex kan få fysiska symtom av stress. Men detta botas inte med att ta bort symtomet med medicin för så fort man slutar med den är man tillbaks till ruta ett då man inte gjort något åt hur man känner på insidan. 
 
Jag minns i alla fall när jag mådde som sämst hur jag desperat googlade efter svar på hur man blev av med ångest utan tabletter. Jag hittade nästa ingenting. Det enda jag hittade var folk som skrev om hur det var att ha ångest men ingen hade några svar på hur man kom över den bara hur de lärt sig att hantera den lite bättre.
 
Vad vi behöver för att komma framåt i detta är inte fler som pratar om hur det är att sitta i samma båt utan vi behöver inspiration och bra förebilder! Inte fler som bekräftar att det bara är att finna sig i sin misär.
 
Så här kommer dagens 3 tips mot ångest:
 
1. Acceptera hur du mår just nu. Kapitulera inför ångesten för ''whatever we resist persists''.
Sluta kämpa emot. Om vi accepterar verkligheten så som den är utan att önska att den vore annorlunda kommer vi direkt känna en känsla av lättnad vilket har en högre frekvens än rädsla (som ångest är). Vi måste klättra på känsloskalan men vi kan inte gå från noll till hundra så lättnad är ett steg uppåt när man mår riktigt dåligt.
 
2. Bli arg på ångesten. Blir arg över hur mycket den begränsar ditt liv och blir trött på den. Även ilska ger en känsla av lättnad och när vi kommer lite högre upp på känlsoskalan får vi tillgång till fler nya tankar och ideer som ligger i linje med just lättnad. När det känns som mörkast ser vi bara mörker och har inte tillgång till ljusa tankar därför måste vi försöka klättra genom att aktivt byta fokus! En hund skiftar tex direkt från rädlsla till ilska då den känner sig hotad av samma anledning: att ilska = ett bättre mående och inger en liten känsla av kontroll.
 
3. Tänk inte för långt fram utan om det känns riktigt jobbigt så fokusera på här och nu. Vad kan du göra här och nu som får dig att må bättre? det kan vara en så enkel sak som att se på ett avsnitt vänner eller läsa en bok i badkaret. Lyssna på vad din känsla säger.
 
 
Även om jag är väldigt för att tänka positivt så är det ibland viktigast att acceptera vart man är och se verkligheten som den är istället för hur man önskar att den vore. Att önska att den vore något annat är att kriga mot den och det är en kamp vi inte kan vinna.
 
 
 
 

The pain behind the addiction

 
Vaför jag skrev den här texten från början, är av exakt de anledningar som han pratar om i videon. Att ett beroende börjar hos oss själva och om vad som finns bakom beroendet. Jag ifrågasätter vår syn på alkoholism idag för att jag tycker att det behövs! 
Som någon kommenterade i artikeln:
 
''Det viktigaste är att skribenten ifrågasätter. Ingen diagnos som inte går att mäta, väga, ta på eller se, ska få tas för att vara en evig sanning. Det vi trodde på inom psykiatrin för 20 år sedan, ler vi åt idag och förvånas över att vi var naiva. Det tydligaste är att vi låste in psykopater men idag gör vi inte så. Idag ses psykopati som ett personlighetsdrag snarare än en sjukdom.''
 
Jag pratar inte om att förkasta 12-stegsprogrammet helt. Jag säger inte att mitt sätt att se på saken är det enda rätta. Jag dömer inte någon som är beroende jag vill bara lyfta ett alternativt sätt att jobba med problematiken både i förebyggande syfte och under tiden. För många kanske blir hjälpta av att få sitt beroende stämplat som en sjukdom men många blir också stjälpta. För vissa hade det hjälpt att se sig som större än sitt beroende eftersom det blir tyngre att jobba sig igenom något man känner sig maktlös inför. Tankens kraft är så himla stor och jag är trött på att den underskattas.