Kära dagbok

Ett utdrag ur min dagbok när jag insåg att jag var över min ångest en gång för alla:

 

''Det är helt fantastiskt och sjukt men jag tror att jag har klarat det. Jag tror att jag har skalat av mig all ångest en gång för alla!

När jag tänker tillbaka på hur extremt dåligt jag mådde för 1.5 år sedan.. så dåligt att jag kände mig fysiskt sjuk i kroppen, känns det så långt borta. Jag gör faktiskt allt nu som jag fick ångest över innan bara jag tänkte tanken på det… Jag åker buss, jag går in på mercadona (spanska ica) utan att titta efter utgången och gå runt med katastroftankar i huvudet. Jag äter på restaurang med nya bekantskaper utan att känna mig kvävd, jag går till gymmet fem dagar i veckan och jag går på sociala tillställningar igen med entusiasm och njuter av det! 

Är så tacksam. Trots att jag aldrig mått sämre i hela mitt liv än under denna perioden är ångesten fortfarande det bästa som har hänt mig. För den må ha begränsat mig men den gjorde mig också så himla fri. Jag kan njuta av livet på riktigt nu.’’

 

Glöm inte kära ni när ni sitter och har era mörkaste stunder att ni kan inte se the whole picture yet. Ni kan inte se hur det ni går igenom nu kommer gynna er på ett sätt sen som ni inte trodde var möjligt. Tony Robbins sa en grej som jag ofta tänker på: ''Everything happens for you, not to you.'' Bara för att det inte känns som världens mest fantastiska grej just NU betyder det inte att det inte kommer leda oss till något bra längre fram. 

 

Malin Rosén:

Du är grym Emelie! Tack för bra läsning.

Med kärlek!! /Malin

Anonym:

Hej, jättebra blogg!
Lever själv med depression och ångest (har främst fysiska symptom) sedan ett år tillbaka. Mitt tillstånd förvärrades när jag började med kbt och jag har precis börjat med sertralin. Min ångest hindrar mig ifrån att göra så mycket och jag vill verkligen bli frisk. Så nu till frågan, hur gjorde du för att bli frisk? Du skriver ständigt att det bara är en själv som kan göra en frisk, men hur gör man det? Skulle uppskatta det så sjukt mycket om du kunde berätta exakt hur du gjorde. Kram

Svar: Hej! tack, det kommer ett svar till dig imorgon. :)
Therapystreams

Kommentera inlägget här: