Alkoholism fortsättning

Så himla intressant med responsen kring förra inlägget som blev en krönika på nyheter24. Folk tolkade texten till höger och vänster och vred på den tills den betydde något helt annat, men det blir ju så. Vi tolkar allt utifrån oss själva.
Jag vill verkligen lyfta en kommentar som jag tyckte var en bra vidareförklaring och belyste hela min poäng med inlägget: 
 
 
''Hennes mening är ju inte att man ska vägra hjälp till missbrukare utan erbjuda hjälp ur en annan synvinkel som har blivit extremt förenklad av kritikerna här. Hjälpa fram hjälpen inom en själv med positiv förstärkning och insikten om att se sig själv större än sitt missbruk ,(vilket man är vare sig man handlar efter det ellet ej eller ens förstår det,)  människor idag känner sig ofta hjälplösa medans dom i själva verket inte är det.
 Frågan är att lära sig älska sig själv. Alla vet det men få gör det på riktigt och kan man nå fram med att få personer att älska sig själva på riktigt oavsett klass och inre/yttre omständigheter så kommer det här problemet med missbruk att försvinna. Det må vara naivt i vissas ögon då det är en spirituell övning inom sig själv man måste gå igenom.
Som du säger är all hjälp bra för rätt individ och jag tror bara att man utöka valen med den här typen av vård av själen. Inga fakta som slängts i sjön utan bara principen att inget är något man inte kunnat påverka. En alkoholist blir inte sjuk förrän efter månader/år och först då tar dom aktiva valen slut. Det är psykisk ohälsa för mig, inte för den sakens skull dåligt eller mindre viktigt bara en annan synvinkel för att ge hjälp.''
 
 
Hej förresten till alla nya som hittat hit!  hoppas ni vill stanna. Det kommer pratas massor om personlig utveckling, hur man tar sig ur sin ångest och massa annat kul. 
Henrik:

Tack för du tänker själv.

Kommentera inlägget här: